J-popcon 18-20. marts 2016

Nu har vi været afsted i tre weekender i træk, først til hobbymesse i Valbyhallen sammen med modeljernbanefolket, så til kreativ hobbymesse i Roskildehallen med husflidsfolket, og nu altså med cosplayerne i DGI-byen.

J-popcon er meget farverig og festlig med masser af unge, glade deltagere. I dagtimerne kommer en del familier forbi, men ellers er konceptet at man kommer fredag eftermiddag og bliver frem til søndag eftermiddag.

Vi kommer dog kun i dagtimerne (selvom det hurtigt kan trække ud til aftentimerne fredag og lørdag). Jeg var der fredag 14-20, lørdag 9-19 og søndag 9-17 hvor vi lukkede ned. Lørdag var Troels og Bernice der også, og søndag kom Helle – Erik måtte desværre melde afbud. Vores modeller stod frit fremme natten over, og karakteristisk for medlemmerne af j-popcon fik de lov at stå i fred.

Troels havde til fulde mødt udfordringen med pokemon med hele tre modeller. Især Parasect (et insekt med parasitisk svamp på ryggen) og Vulpix (et rævelignende dyr, komplet med 6 haler, 4 ben, 4 pandelokker, to ører og en snude) er meget detaljerede og “naturtro” (hvis man kan sige det om pokemon…). Der er foldemønstre (crease patterns) til begge.

Hans havde lavet en variant af den traditionelle skildpadde til at ligne tirtouga.

I år sad vi på 2. sal i community-rummet, lunere og hyggeligere end ved indgangen hvor vi ellers har været. Lidt færre passerer forbi, men mindst lige så mange standser op for at se, snakke og folde; det er som om folk har bedre tid og mere ro deroppe.

En ung pige (12 år?) bragte klakkeren til det næste niveau, med flotte popcon-øjne og en lyserød sløjfe limet på. Sådan.

derfoldes

klakker

snorlax

tirtouga

vulpix

parasect

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Printed from: http://foldning.dk/blog/2016/03/j-popcon-18-20-marts-2016/

Scan to visit this page: