Foldemøde på Møn og Rødled papir søndag 10. april 2016

Denne gang tog vi til Møn. Det var en lang dag, men i overmål umagen værd. Toget til Vordingborg, og der stod Erik og Margot klar til at køre os billøse væsener videre til Stege.

Merete, Margot og Anette havde planlagt frokost, besøg på Rødled papirindustri, lavet udstilling, god tid til at folde, og den sidste del af tiden med besøgende udefra, inklusive en pressefotograf.

Udstillingen viser at vores afdeling på Møn er meget aktiv og har god sans for at udnytte origami dekorativt. Bemærk også en sjov detalje som bogpindsvinet. De har i øvrigt næsten ubegrænset adgang til bøger der kan foldes af, om nogen skulle mangle.

Merete lærte os carambola af Carmen Sprung, se også happyfolding.com, foldet i tyndt, stift, gyldent papir Hans havde med til lejligheden. Margot viste lilje; vi nåede ikke til Anettes tulipan, men kom omkring en masse andet. Blandt andet liljer og kirsebærblomster i lækkert rødt/guld-papir.

På Rødled papirindustri, i en tidligere mejeriejendom, tog Lars og Stina imod og gav os en dejligt grundig gennemgang af produktionen, se billederne. Der blev stillet rigtig mange spørgsmål undervejs. Råpapiret får de fra Sverige, og så linjer, terner og blokker de papiret i forskellige størrelser og formål. Ternet og linjeret papir, pizzabutikblokke, tegneblokke, syrefrit akvarelpapir, og meget andet. De går op i en miljøvenlig produktion med tusch til tryk, charmerende maskiner fra 1959 og 1961, og minimalt spild (omend hvis nogle skulle mangle en større mængde hvide stjernestrimler, er det nok muligt at få en god aftale 😉 ).

De sluttede af med at servere konfekt og papir – flere af os var mest interesseret i det sidste, uanset hvor lækkert det første var.

Flere af den slags arrangementer udbedes!

Mange tak til Margot, Merete og Anette for eminent planlægning, og ikke mindst til Lars og Stina for rundvisning og gæstfrihed på en søndag eftermiddag.

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Printed from: http://foldning.dk/blog/2016/04/foldemoede-paa-moen-og-roedled-papir-soendag-10-april-2016/

Scan to visit this page: