stats

Besøgsstatistik for papirfoldning.dk, seneste 12 måneder (per 24. maj 2009)

Da navnkundige Thoki Yenn i 1994 nedlagde den origamiforening han selv havde oprettet 3 år tidligere, forsvandt fælles samlingssted for origami i Danmark. I 2006 oprettede jeg papirfoldning.dk, og i 2009 havde besøgstallet vist et stabilt potentiale med 300+ besøg dagligt. Men stadig som det stort set eneste origamisted, på nær en meget aktiv, men lukket tebrevsfoldegruppe.

Det var derfor på tide at tage næste træk. Domænet her og det tilhørende forum blev oprettet i håbet om opbakning til at få stablet en forening på benene som officielt kunne overtage hjemmesiden foldning.dk. Både fordi jeg gerne ville i kontakt med andre, men også for med tiden at sikre mindre afhængighed af en enkeltperson. Jeg vil meget gerne yde mit bidrag, men håber der vil være mange andre der vil være med.

Så jeg sendte også invitation til foldemøder ud til alle dem som over årene havde skrevet til mig med spørgsmål om origami, og en håndfuld stillede begejstret op. Det næste år mødtes vi cirka hver anden måned, og i august 2010 var der en halv snes personer som lidt på skift mødtes. Tiden var inde, og 7. august 2010 stiftede vi den danske origamiforening foldning.dk.

Ambitionsniveauet er uprætentiøst, dvs. vi skal vokse organisk i takt med at folk har lyst og overskud. Men allerede nu er mit håb om andre aktive blevet lykkeligt indfriet.

Sloganet Origami er at folde papir sammen er valgt fordi det sætter fokus på de to essentielle ting. For det første at det drejer sig om at folde, det vil sige den kreative proces mere end slutresultatet. For det andet at det er dejligt at gøre det sammen, at lære af hinanden og få nye indtryk.

Logoet, uglen, er valgt af flere grunde. Den har et godt grafisk udtryk, den er dansk designet, den er et symbol på fornuftig kreativitet, og den er enkel at folde.

Navnet foldning.dk er valgt dels fordi det er et kort og godt enkelt navn der også kan fungere som foreningsnavn og som fokuserer på det essentielle, dels fordi navne som papirfoldning.dk og origami.dk allerede er optaget.

Forum og domæne er selvstændige så en forening kan have god kontrol over hvad der sker, snarere end at oprette en gruppe under mingler, yahoo, facebook, flickr etc. Jeg kan selvfølgelig kun opfordre til at den enkelte udnytter de muligheder der er, men mener også at samlingsstedet, foreningen, skal være uafhængigt.

Som forumværktøj er valgt phpbb3 som er udbredt og gennemprøvet, relativt enkelt at bruge og at administrere, og nemt at oprette på et domæne driftet hos Surftown. Phpbb indeholder desværre ikke i sig selv mulighed for at bruge de enkelte forummer via mailinglister (det kan måske modificeres til denne bekvemme måde), men har i det mindste mulighed for at man kan abonnere på nye indlæg så man ikke nødvendigvis skal logge på for at se om der er nyt.

Ved tilmelding har jeg valgt at man skal bekræfte tilmeldingen, så deltagelse kræver en gyldig e-mailadresse. Desuden er det en god ide efter tilmeldingen så at udfylde "Geografisk sted" på profil-fanen i brugerkontrolpanelet. Det vil gøre det nemmere at vide hvem man kan spørge for at mødes. Hvis vi får en origamiforening op at stå, skal vi også kende postadresser (selvfølgelig ikke til offentliggørelse og kun til foreningsrelateret brug).

Hans Dybkjær, redaktør og formand 2010-